Voedingsadvies

Voor de meest uiteenlopende vragen en klachten kun je bij mij terecht voor voedingsadvies en begeleiding. De tijd wordt genomen om jou te bespreken: je levensstijl, lichamelijke klachten en je huidige mindset. Om zo tot een speciaal voor jou op maat gemaakt voedingsadvies te komen.

Je kunt mij raadplegen bij klachten als…

 • Lage weerstand, weinig energie, futloos, vaak moe
 • Huidklachten als acné of eczeem, uitslag
 • Diabetes en Prediabetes, bloedsuiker schommelingen
 • Gal- en leverklachten
 • Verscheidene ontstekingsaandoeningen
 • Voedselintoleranties, allergieën
 • Verteringsproblemen, buik- en darmklachten, darmflora, PDS
 • Spier- of gewrichtsklachten
 • Constitutie-voedingsadviezen

Er zijn een aantal (ontstekingsgerelateerde) aandoeningen waarin ik me heb gespecialiseerd. Dat zijn:

 • Acné
 • Eczeem
 • Psoriasis
 • Artrose
 • Artritis
 • COPD
 • Burn-out
 • Spierscheuren/blessures/bindweefsel

Gang van zaken
Voordat je op intake consult komt, vraag ik je eerst bepaalde gegevens aan te leveren. Dit huiswerk (medisch dossier, klachten registratie, uitslag van de constitutietest, eetdagboekje) bestudeer ik om me zo goed mogelijk voor te bereiden op jou en eventuele vragen van jouw kant. De vier ingevulde documenten mail je drie dagen vóór het consult naar mij terug. Voor de dossier studie heb ik ongeveer een kwartier tot een half uur de tijd nodig, afhankelijk van de dikte van je dossier en de complexiteit daarvan.

Intakeconsult
Tijdens het eerste consult bespreken we je levensstijl, voedingspatroon, klachten, conditie en constitutie, medisch verleden en doel. Je kunt me je vragen stellen, ik zal je verschillende dingen kunnen uitleggen en zal een aantal vragen voor je hebben. Mogelijk aanvullend onderzoek wordt ook besproken; meten is ten slotte weten. Dit helpt om tot een specifieker voedingsadvies te komen. De intake is meestal een uur, maar kan anderhalf uur worden – afhankelijk van de complexiteit.

Behandelplan en voedingsadvies
Na dit gesprek neem ik alle informatie mee en verwerk dit tot een behandelplan. Hierin staat de koers van het traject in grote lijnen. In het behandelplan vind je mijn adviezen welke mogelijke testen af te nemen. Dit kunnen zijn: een vitaminestatusbepaling (via de huisarts), een voedselintolerantietest (ImuPro, lab ProHealth) of een ontlastingstest (Medivere of RP Analytic). Om tot een behandelplan te komen, heb ik een half uur á drie kwartier de tijd nodig. Na jouw akkoord op het plan, kunnen we van start gaan!

Het voedingsadvies op maat, vormt jouw persoonlijke ‘super benzine’. Het is een geneeskrachtig dagmenu, waarmee je praktisch aan de slag kunt. Het bevat voldoende variatie zodat je lekker en voor jou gezond kunt eten.

Vervolgconsulten
In de vervolgconsulten houden we de voortgang bij, bespreken we je ervaringen en vragen. Dit zijn belangrijke momenten waarmee we met jouw feedback, de voeding steeds meer kunnen bijschaven naar een eet- en leeftstijl die voor jou werkt. Voordat je op vervolgconsult komt, vul je weer de metabole screening vragenlijst in – dit is een uitstekende tool om de effecten van de voeding op je klachten bij te kunnen houden.
Vervolgconsulten zijn om de 3 tot 6 weken en duren 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de te bespreken onderwerpen en hoeveelheid en complexiteit vragen.

Door middel van individuele begeleiding en persoonlijke aandacht help ik je graag je doelen te bereiken. Wij vormen samen een team, dus het slagen van het voedingsadvies is ook grotendeels afhankelijk van eigen inzet en motivatie.

Consulten bied ik aan via telefoon, Skype of FaceTime en ik begeleid per e-mail.

Het aantal en duur van vervolgconsulten zijn afhankelijk van je klachten, wensen, doel en inzet.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over over mijn werkwijze of wie ik ben.

Geïnteresseerd in voedingsbegeleiding, maar eerst nog even proeven?
Dat kan. Een kennismakingsconsult van 15 minuten is kosteloos.
Hierin kun je de hulpvraag naar voren brengen en informatie inwinnen over een mogelijk behandelingstraject. Graag vertelt ik je de ins en outs van hoe dat eruit kan komen te zien. Zo kun je vertrouwd en voorbereid beslissen.

Vraag een kennismakingsgesprek bij me aan: bel 0636568575 of mail naar info@maaikesoetermans.com.
Let op! Mijn antwoord op je aanvraag kan in de map met ongewenste e-mail terecht komen.

Ontdek of de behandelmethode bij je past en of je een klik ervaart. Voelt het goed en zie je het zitten, dan plannen we een intakeconsult in. Of nog even nadenken? Dat kan natuurlijk ook. Het kennismakingsconsult kan face to face in Haarlem, telefonisch of via Skype/FaceTime.

Lees meer over: tarieven en vergoeding en veelgestelde vragen.