Voedingsadvies

Voor uiteenlopende vragen en klachten kunt u bij mij terecht voor voedingsadvies en begeleiding.
U kunt mij consulteren voor klachten zoals:

 • Huidklachten als acné, eczeem, psoriasis
 • Verteringsproblemen, buik- en darmklachten, darm microbioom analyse, darmflora disbalans, ziekte van Crohn, PDS
 • Verschillende ontstekingsaandoeningen
 • Voedselintoleranties, allergieën
 • Reuma, artrose, artritis
 • Bindweefsel, spier- of gewrichtsklachten, fibromyalgie
 • Lage weerstand, weinig energie, futloos, moeheid
 • Gal- en leverklachten
 • Diabetes en pre-diabetes, bloedsuiker schommelingen
 • Constitutie-voedingsadviezen
 • Sportgerelateerde adviezen voor dansers, surfers of fietsers: wielrennen of MTB
 • Het gebruik van CBD olie: het juiste merk, dosering en vorm/moment van inname

Ontstekingsgerelateerde aandoeningen waarin ik me heb gespecialiseerd zijn:
Laaggradige ontstekingen vanuit het darm microbioom (dikke en dunne darm), acné, eczeem, psoriasis, artrose, artritis, bindweefsel- en spierklachten.

Gang van zaken

Het contact verloopt per email en op afspraak per telefoon. Aanvragen en uitslagen via Whatsapp worden niet in behandeling genomen.

Voor het intakeconsult

Voordat u op intake consult komt, vraag ik u eerst bepaalde gegevens aan te leveren. Dit huiswerk (medisch dossier, klachten registratie, uitslag van de constitutietest, eetdagboekje) bestudeer ik om me zo goed mogelijk in te lezen en voor te bereiden. Zo kunnen we sneller tot een plan van aanpak komen en kan ik meer op maat gesneden antwoorden geven op vragen van uw kant. De vier ingevulde documenten mailt u drie dagen vóór het consult naar mij terug. Voor de dossier studie heb ik ongeveer een kwartier tot een half uur de tijd nodig, afhankelijk van de dikte van het dossier en de complexiteit daarvan.

Intakeconsult

Tijdens het eerste consult bespreken we uw levensstijl, voedingspatroon, klachten, conditie en constitutie, medisch verleden en doel. U kunt me uiteenlopende vragen stellen, ik zal verschillende dingen kunnen uitleggen en gedetailleerde vragen voor u hebben. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en opties aan aanvullend onderzoek wordt ook besproken; meten is ten slotte weten. Dit helpt om tot een specifieker voedingsadvies te komen. De intake is gemiddeld een uur, maar kan uitlopen tot anderhalf uur – afhankelijk van de complexiteit.

Behandelplan en voedingsadvies

Na de intake beginnen we met de voorlopige koers. Ik neem ik alle informatie mee en verwerk dit tot een behandelplan. Hierin staat de koers van het traject in grote lijnen. In het behandelplan vindt u mijn adviezen welke testen af te nemen. Dit kunnen oa zijn: een vitaminestatusbepaling (via de huisarts), een voedselintolerantietest (ImuPro, lab ProHealth) of een ontlastingstest (Medivere). Om tot een behandelplan te komen, heb ik een half uur á drie kwartier de tijd nodig.

Daarbij stuur ik u het eerste voedings- en suppletieadvies mee. Het voedingsadvies is een geneeskrachtig dagmenu, waarmee u praktisch aan de slag kunt. Het bevat voldoende variatie zodat u lekker en op maat gezond kunt eten. Aan de hand van de uitslagen die binnenkomen, kunnen de voorlopige adviezen worden aangepast of bijgesteld. De adviezen ontvangt u binnen 3-4 dagen na de intake per mail.

Vervolgconsulten

In de vervolgconsulten houden we de voortgang bij, bespreken we uw ervaringen en vragen. Dit zijn belangrijke momenten waarmee we met uw feedback, de voeding steeds meer kunnen bijschaven naar een eet- en leeftstijl die voor u werkt. Voordat u op vervolgconsult komt, vult u weer de metabole screening vragenlijst in – dit is een uitstekend middel om de effecten van de voeding op uw klachten bij te kunnen houden – samen met een eetdagboekje van het huidige voedingspatroon en uw suppletieschema. Deze gegevens stuurt u 3 dagen voor het vervolgconsult toe. De bestudering van deze gegevens neemt 15-30 minuten tijd in beslag, afhankelijk van de complexiteit en hoeveelheid.

Vervolgconsulten zijn om de 6 tot 8 weken en duren 30 – 60 – 90 minuten, afhankelijk van de te bespreken onderwerpen, hoeveelheid en complexiteit van de vragen. Vervolgconsulten kunnen ‘live’ op de praktijk, maar ook telefonisch, via Skype of FaceTime. Het aantal en duur van vervolgconsulten zijn afhankelijk van uw klachten, wensen, doel en inzet.

Teamwerk

Door middel van individuele begeleiding en persoonlijke aandacht help ik u graag uw doelen te bereiken. Wij vormen samen een team, dus het slagen van het voedingsadvies is ook grotendeels afhankelijk van eigen inzet en motivatie.

Consulten bied ik aan via telefoon, Skype of FaceTime en ik begeleid per e-mail.

Nieuwsgierig geworden? 

Lees meer over over mijn werkwijze of wie ik ben.

Geïnteresseerd in voedingsbegeleiding, maar eerst nog even proeven?
Dat kan. Een kennismakingsconsult van 10 minuten is kosteloos.
Hierin kunt u de hulpvraag naar voren brengen en informatie inwinnen over een mogelijk behandelingstraject. Graag vertel ik u de ins en outs van hoe dat eruit kan komen te zien. Zo kunt u vertrouwd en voorbereid beslissen.

Vraag een kennismakingsgesprek aan: bel 0636568575 of mail naar info@maaikesoetermans.com.

Let op! Mijn antwoord op uw aanvraag kan in de map met ongewenste e-mail terecht komen.

Lees meer over: tarieven en vergoeding en veelgestelde vragen.