Top
 

Referenties

Maartje

Maaike is mijn ideale diëtiste. Ze combineert eeuwenoude Ayurvedische wijsheid en natuurlijke eenvoud met pragmatische kennis en kunde. Ze werkt vraaggericht en kan feilloos afstemmen op de kern van mijn worsteling. Door alle uiteenlopende stromingen en meningen in voedingsland was ik hopeloos verdwaald geraakt, met voornamelijk hevige buikpijn als gevolg. Met een paar ogenschijnlijk simpele interventies zijn mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik voel me bevrijd! De herstelde lichamelijke rust vormt nu de basis van waaruit we stapsgewijs verder kunnen werken om ook de dieperliggende disbalans aan te pakken. Maaike haar begeleiding hierbij is daadkrachtig, zonder dat ze opdringerig of belerend is. Daarnaast werkt ze zorgvuldig, integer en professioneel. Zonder enige twijfel kan ik haar aanbevelen aan iedereen. Klachten of niet. Beschouw het als een groot cadeau aan jezelf!

Maartje Grond
Toegepast psychologe / coach, Haarlem
www.maartjegrond.nl

Thomas

“Maaike haar aanpak spreekt mij erg aan. Door haar professionele en kritische kijk op voeding heeft zij mij kunnen helpen op een manier, waar anderen dat niet konden. Door haar warme en open houding heb ik mij altijd op mijn gemak gevoeld. Maaike heeft me geholpen met het samenstellen van een voedingspatroon dat specifiek is afgestemd op mijn levensstijl.Ze heeft mij laten zien hoe ik voeding kan gebruiken om mijn sportieve levensstijl te ondersteunen.

Wat ik er aan heb gehad is dat Maaike me heeft uitgelegd dat ik op verschillende manieren voedsel kan gebruiken om mij beter te voelen, als ik veel sport of veel werk, maar ook als ik dat niet doe. Daarnaast heeft ze me laten zien op wat voor manier ik gezond voedsel in mijn eetpatroon kan verwerken.”

Thomas van der Starre
Fysiotherapeut, Den Haag

María

A friend physical therapist (Tim Binkhorst, FlowFysio) who treated me recommended me to see Maaike. I was having many problems with my immune system and I was getting sick continuously, having to take antibiotics 6 times in a period of 8 months last year. Being under Maaike’s care has been a fantastic journey. She is respectful, caring, she has a calming presence and is able to explain each step clearly. Her method is scientific and relies on different kinds of tests.

In my case, following her treatment has made a world of difference. I started the treatment last July, and this winter I did not have to take antibiotics. I did not get sick when others around me were sick and I felt so many positive changes: I started having energy after eating, instead of feeling depleted; no more constipation, flatulence or digestive problems; no more recurrent headaches; a sudden change in my temperature perception. I used to feel continuously cold, used ski thermal body warmers in winter and I have passed to not needing gloves or scarf when being at 0 degrees unexpectedly! Also fewer allergy symptoms, and finally, my sleeping pattern improved amazingly.

To give an idea of how serious my situation was before going to see her and how valuable she is as a therapist, I will add that I live in London and travelled all the way to Holland to see her and have all the tests performed there. She has been a lifesaver by giving me so much knowledge of what was happening to me and change my path toward wellness. You may think that you have a healthy lifestyle but after seeing her I have discovered how there is a deeper layer of knowledge and you may be taking wrong decisions against your health unknowingly.

It is worth it to go beyond and not assume that we have regular annoyances, small discomforts and that is normal. No, it isn’t, and it normally gets worse. It really is possible to be healthy and well. We only need to find the correct path for ourselves.

Thank you, Maaike for your immense help and your inspirational presence. It has substantially improved my health! I just want to convey that you are phenomenal and your field of study absolutely life-changing. You really have made a difference for me.

María
Piano docent / vertaler, Londen

Marcel

Ik sport graag intensief 3 avonden in de week. Ongeveer twee jaar geleden merkte ik dat dat steeds minder makkelijk ging. Mijn conditie ging niet vooruit, maar juist achteruit. Ik had last van koude rillingen na het sporten, een algemeen gevoel van moeheid en regelmatig buikpijnen. Alle klachten zijn gedurende een aantal jaren langzaam ontstaan, waardoor ik het idee kreeg dat de jaren gingen tellen, en deze sport gewoon te zwaar was geworden voor mij. Ook overdag voelde ik me minder fit, en dat is lastig met een drukke baan. In de middag en avond had ik steeds minder energie.

Ik wil Maaike enorm bedanken voor haar begeleiding. Sinds 2 maanden kan ik weer mee komen met de jongere sporters. Ik voel me de hele dag en avond fitter dan ik me tijden heb gevoeld. Nauwelijks nog klachten.

Na een uitgebreide intake en testen heeft Maaike voor mij een aangepast voedingspatroon gemaakt. En dat heeft mijn ogen geopend. Het eten van voedsel dat bij mij past, dat past bij mijn sport en constitutie is zo een weldaad. En het belangrijkste is dat ik weer 3 avonden per week kan sporten!

Marcel Gort
Yellow Dress Retail, Amsterdam

Madeleine

Nog nooit is er zo grondig onderzoek gedaan naar mijn gezondheid. En dat, terwijl ik enkel voor mijn acne huid kwam. Het komt natuurlijk ergens vandaan, dus werd mijn algehele gezondheid onder de loep genomen. Geschiedenis, darmonderzoek, constitutie analyse, bloedonderzoek, voeding, metabole screening en wat ik zoal al had geprobeerd zonder gewenst resultaat. Alleen al het voortraject laat duidelijk zien dat Maaike weet hoe ze het lichaam in kaart brengt, om vanuit daar de route uit te stippelen naar een, in mijn geval, gave huid.

Een onzuivere huid is enorm lastig en is helaas door alleen het weglaten van bepaalde voedingsmiddelen zoals, gluten, suiker en lactose niet voldoende. Via Maaike kreeg ik uitgebreid advies over te gebruiken gezichtsverzorging, meditatie oefeningen en supplementen van hoge kwaliteit, die niet alleen mijn huid, maar mijn algemene vitaliteit hebben verbeterd. Ook de verfijning van mijn voedingspatroon gaf een extra boost. Zo eet ik nu bijvoorbeeld voeding waar nauwelijks of geen histamine in voorkomt, omdat dat juist mijn klachten triggert.

Mijn huid is nu na een half jaar bijna egaal. De laatste ‘restjes’ hoop ik met de tijd nog weg te krijgen, door mijn voedingspatroon nog verder histamine vrij te krijgen.

Bedankt Maaike! Bij jou kreeg ik het gevoel, dat mijn gezondheid écht vooruit werd geholpen. Dat het mogelijk is op de natuurlijke wijze, dat weet ik. Het kan alleen soms enorm zoeken zijn. Jij bracht me naar de laatste etappe op weg naar een gave huid. Te gek dat ik je heb leren kennen.

Madeleine van Veen
Verkoopmedewerkster Holland & Barrett / student kruidengeneeskunde, Amsterdam

Chantal

Ik heb bij Maaike de lezing over de Ayurvedische constitutieleer gevolgd op Surfana Festival in 2018. De lezing duurde ruim een uur en daarin nam zij ons mee in de basisprincipes van de drie typen. Wat zo leuk was, is dat ik mij direct herkende in één van deze drie tyepn en ook de mensen om mij heen kon indelen in een ‘categorie’. Super leuk en helder uitgelegd dus. Daarna kwam aan bod per type de ‘hoe, wat, waar en waarom’. Ik wist na een uur echt praktisch gezien wat ik anders/beter kan doen om lekkerder in mijn vel te zitten. Bedankt Maaike, ik heb genoten.

Chantal Szemenyei
Mindfulness coach, Naarden

Vincent

“Ik ben bij Maaike terecht gekomen omdat ik lang last had van mijn buik en darmen. Ik vond de persoonlijke, hartelijke benadering erg fijn en ervoer dat er echt naar mij geluisterd werd. Er werd gekeken naar een breder perspectief waar mijn klachten vandaan konden komen. Zo heeft zij er voor gezorgd dat in kaart is gebracht waardoor mijn problemen ontstaan zijn en ik nu beter ben. Dank je wel daarvoor Maaike.”

Vincent Voorduin
Ondernemerscoach, ontwerper, Haarlem

Yiwen

Maaike is een inspirerende spreker en een krachtige facilitator. Ik heb bij haar een workshop over Ayurvedische voeding gevolgd in Haarlem en zelf had ik weinig kennis van dit leefsysteem. Wat ik fijn vind is dat Maaike helder is in woord en goede voorbeelden geeft die een complex onderwerp heel toegankelijk maakt. Ze is aanwezig en luistert goed naar wat er leeft. Ook betrekt ze niet alleen de hele groep maar zet ons aan het nadenken door vragen terug te leggen bij de vrager. Ze belichaamt waar ze over spreekt en wat ze niet weet geeft ze duidelijk aan. Voor mij weerspiegeld dit haar betrouwbaarheid, eerlijkheid en kracht. Niets is meer inspirerend dan iemand die haar passie leeft, en dat doet Maaike zeker!

Na de workshop voelde ik me geïnspireerd om er verder mee aan de slag te gaan dankzij Maaike. Een middag is kort voor een thema als Ayurveda, maar het zaadje is geplant!”

Yiwen Hsia
World Press Photo, Amsterdam

Micaela

“Ik heb Maaike benaderd omdat ik niet lekker in mijn vel was en ik was op zoek naar een alternatieve aanpak voor mijn milde psoriasis. Omdat ik in Rotterdam woon, kon ik met Maaike in gesprek via Skype, iets wat heel handig en makkelijk om toe te passen met een afstand en dagelijkse routine. Na een bloed onderzoek en grondig gesprek heb ik van Maaike een ‘menu voorstel’ gekregen (via email). Ik was er heel blij met de voorgestelde aanpassingen in mijn voeding! Ik voelde me al na een paar dagen vol energie, positief en zelf mijn huid vertoonde rustiger plekjes. Ik ben heel blij dat ik Maaike zo via internet heb ontmoet!”

Micaela Schuster-Vrancken
Moeder en huisvrouw, Rotterdam

Loes

“Maaike is professioneel, open en hartelijk. Ze luistert uitgebreid naar mijn klachten en vraagt door. Ze staat open voor ideeën en werkt gemakkelijk samen met andere artsen.
Maaike benadert voeding op een holistische manier: ik als mens sta centraal. Samen creëren we een helder beeld van mijn hele gesteldheid en persoonlijkheid. Doordat ze werkt met meerdere filosofieën en stromingen binnen de voedingsleer kan ze advies op maat geven. Ik krijg meer inzicht in hoe voedsel met mijn lichaam samenwerkt en kan nu beter voor mezelf zorgen. Daarnaast is Maaike empathisch en doortastend en fijn om mee samen te werken. Maaike, dankjewel!”

Loes Glandorff
Kunstenaar/bouwer/maker, Amsterdam

Christina

“Een traject bij Maaike is een absolute aanrader! Ik vind haar een prettig persoon die professioneel begeleidt. Door Maaike haar complementaire visie op voeding, vonden we een kloppende balans die voor mij heel goed werkte. Door het voedingsadvies op maat weet ik nu veel beter welke soort voeding mij ondersteunt en wat ik liever niet moet eten/minder moet eten. Ik heb nu een duidelijke wegwijzer in de jungle van levensmiddelen.

Ik heb veel minder last van sterke bloedsuikerschommelingen door de dag heen en ben daardoor veel beter in balans met m’n energie en ben minder moe en/of chagrijnig. Naast deze groei in energie werkt mijn spijsvertering beter en heb ik minder last van mijn darmen. Daarnaast heeft het consult bij Maaike me ervan bewust gemaakt hoe belangrijk voeding is voor mijn constitutie en hoe ik daar meer aandacht aan moet geven om beter in m’n vel te zitten. Ik ben nu meer met voeding bezig en kies beter wat ik wel of niet eet en zorg veel beter voor mezelf op dat vlak!

Wat ik bijzonder goed vond is dat zij niet alleen naar je voedingspatronen kijkt, maar ook je karakter erbij betrekt wat het advies veel effectiever maakt en een optimale afstemming op jouw klachten mogelijk maakt. Als je klachten hebt en iets aan je lifestyle, je voeding en dus ook aan jezelf wilt veranderen, ben je bij haar zeker aan het goede adres.”

Christina Gerodetti
Kunstzinnig therapeute, Amsterdam

Zatarra

“Nogmaals bedankt Maaike, de lezing over de Ayurvedische voedingsleer was leerzaam en je hebt me echt nieuwe inzichten mee naar huis gegeven, precies waar ik op hoopte! De treinreis terug naar huis zag er wel wat anders uit dan voorheen… Ik zag overal hertjes, tijgers en olifanten!”

Zatarra Rafaël
Fotografisch kunstenaar, Haarlem
www.zrphoto.nl

Bianca

“Na een aanrijding 4,5 jaar geleden, heb ik een poos in coma gelegen en ben daarna in revalidatiecentrum Heliomare terecht gekomen. Daar heb ik weer leren staan en zitten en praten en lopen (met rollator) na 100% verlamming. Ik ben in die tijd 25 kilo aangekomen. De huisarts en de diëtiste gaven de schuld hiervan aan de verlamming; m’n hypofyse die door de aanrijding kapot was. Die ging het gelukkig na verloop van tijd weer doen, waaruit bleek dat mijn schildklier te traag werkt.

Maar ik snoepte niet, had hypo’s (lage bloedsuikers) als ik niet op tijd at. Mijn buik werd alsmaar dikker, dus is er een echo van mijn buik gemaakt, waarop niks te zien was. Overdag had ik fysio en probeerde zoveel mogelijk te bewegen, voor gewichtsverlies.

Aardig gefrustreerd besprak ik met mijn zusje (homeopaat) dat het afvallen niet meer ging en mijn enorme vermoeidheid. Zij adviseerde toen eens contact op te nemen met een natuurdiëtiste.
Omdat die vaak wat verder kijken, naar wat er aan de hand zou kunnen zijn. Zo ben ik bij Maaike terecht gekomen. Erg vriendelijk en belangstellend. Ik krijg antwoord op mijn vragen als ik ergens mee zit, via de mail of in het consult. Aan de hand van mijn klachten heeft ze me laten onderzoeken op allergieën.

Ik blijk dus inderdaad overgevoelig te zijn voor verschillende voedingsmiddelen. Na het niet meer nuttigen van deze producten, merkte ik al na een dag of 4 dat ik minder moe was. Door het hersenletsel moest ik elke keer na het nuttigen van voedsel, gaan slapen. Dit hoeft – nu ik bepaalde voedingsmiddelen vermijd – steeds minder. N.a.v. wat buikklachten heeft Maaike hierna nog wat onderzoek laten doen. Ik bleek een overgroei van ‘slechte’ bacteriën bij me te dragen die zorgen voor die buikklachten. Hieraan hebben we gewerkt en zo zijn ook m’n buikklachten verdwenen.

Ik ben erg dankbaar hiervoor dat Maaike verder heeft gezocht. Mijn buikomvang neemt af, ik heb geen buikpijn meer, ben in 4 weken ruim 3,5 kg kwijt. Obstipatie gaat beter, ik ben minder vermoeid en hoef minder bij te slapen, mijn bloedsuikers zijn beter (pre-diabetes) en ik word steeds helderder van geest. Dus ik ben erg blij met het resultaat!”

Bianca Spros-Blankendaal
Revaliderend, Hillegom