Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts of specialist? 

Dit is niet nodig. De diëtist is zogenaamd ‘direct toegankelijk’ (DTD) sinds 2011. Dit betekent dat u vrij bent zelf een diëtist te benaderen en te kiezen. Om een traject te starten is er geen doorverwijzing van huisarts of specialist nodig.

Ik kan een afspraak niet nakomen. Wat moet ik doen?

Bent u verhinderd? Laat mij dit minimaal 24 uur vóór onze afspraak weten. Dit kan per mail: info@maaikesoetermans.com, of telefoon: 0636568575.
Let op: afspraken die te laat of niet worden afgemeld, worden 100% in rekening gebracht.

Waarom geen contracten met zorgverzekeraars?

Contracten met zorgverzekeraars brengen beperkingen met zich mee. Ik wil liever niet beperkt worden, in de zorg die ik u biedt. Zo kan ik de kwaliteit waarborgen van het werk dat ik lever en mijn specialisatie in natuurdiëtetiek uitvoeren. Ieder mens is uniek en verdient een persoonlijke aanpak. Werken vanuit vaste protocollen en gestandaardiseerde oplossingen, opgelegd door een zorgverzekeraar, dragen naar mijn idee niet bij aan een individuele aanpak.

Worden de kosten voor voedingsadvies vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Dat verschilt per zorgverzekeraar en is afhankelijk van welk pakket en aanvullende verzekering u hebt. Dit betekent dat er meestal een deel wordt vergoed.  Ga dit zelf na in uw polis of bel met uw zorgverzekeraar en vraag naar de voorwaarden bij een “niet gecontracteerde diëtist”.

Enkele zorgverzekeraars hebben specifieke voorwaarden voordat er vergoed wordt. Soms stellen zij als eis dat er een verwijsbrief nodig is van de huisarts of specialist (ondanks de DTD regeling). Andere verzekeraars kiezen ervoor alleen te vergoeden wanneer de diëtist ingeschreven staat bij één of meer, door hen geselecteerde, beroepsgroepen. Ga dit zelf na in je zorgpolis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Lees over wat ik bied en tarieven en vergoeding.