Tarieven en vergoeding

Verzekeraars kunnen bepaalde voorwaarden stellen, om in aanmerking te komen voor vergoeding van de kosten. De voorwaarden verschillen per verzekeraar en pakket. Voor mensen met een aanvullend pakket, geldt vaak een vergoeding van 40% op de gemaakte dieetkosten. Dat betekend dat u zelf €42 per uur betaald. Dit is niet sluitend; controleer daarom altijd uw polisvoorwaarden of bel met uw zorgverzekeraar en vraag welke vergoeding voor u geldt bij een ‘niet gecontracteerde diëtist’.

U dient altijd wel zelfs eerst uw (verplicht) eigen risico te betalen. Voor 2019 geldt een verplicht eigen risico van €385.

Consultprijs 2019

Mijn tarief is €70,- per uur. Dit tarief geldt zowel voor directe als indirecte tijd. Dit betekent voor directe tijd: ons contact waarbij u aanwezig bent zoals het gesprek, telefoon- en mailverkeer. Indirecte tijd betekent het werk dat ik doe waarbij u niet aanwezig bent, zoals het doornemen van de registratielijsten, onderzoek doen, uitslagen interpreteren en het voedingsadvies en/of suppletieadvies opstellen.

Zie hieronder hoeveel tijd mijn werk gemiddeld in beslag neemt en wat de kosten daarvan zijn:

Tarieven

 • Kennismakingsconsult
  15 min. kosteloos
 • Dossier studie
  15 min. €17,50,-
 • Intake consult
  1 uur  €70,-
 • Behandelplan
  30 min. €35,-
 • Voedingsadvies op maat
  1 uur  €70,-
 • Suppletieadvies op maat
  30 min. €35,-
 • Vervolgconsult
  30 min. €35,-

De prijsopgave een richtlijn; bij complexere klachten en een dik medisch dossier, kan meer tijd nodig zijn voor een goede uitwerking. Wanneer de aangegeven tijd overschreven wordt, kan ik u dit laten weten zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Aantal consulten 

Het aantal vervolgconsulten zijn afhankelijk van uw inzet, klachten, voortgang, doel en wensen. De duur van een vervolgconsult kan variëren tussen 30 – 60 minuten, afhankelijk van de te bespreken onderwerpen en hoeveelheid vragen.

Facturering 

De rekening ontvangt en betaalt u eerst zelf. Daarna kunt u de nota opsturen naar uw zorgverzekeraar voor mogelijke declaratie. De kosten gaan eerst van uw eigen risico af.

Vragen via mail, telefoon of Skype waar ik langer dan 5 minuten mee bezig ben, worden in rekening gebracht.  Maak het mij gemakkelijk en bespaar zelf kosten door vragen te stellen die ik met ‘ja’ of ‘nee’ kan beantwoorden. Open en complexe vragen (zoals: ‘waar is vitamine A voor nodig?’, ‘Wat is een dysbiose?’) kunnen aanzienlijk meer tijd kosten.

– De bestede tijd wordt afgerond op 5 minuten. Voedings- en dieetadvies is vrijgesteld van BTW.
– Afspraken die niet minimaal 24 uur van tevoren zijn afgezegd, worden 100% in rekening gebracht.
– Wanneer een kennismakingsgesprek een tweede keer ingepland moet worden, wordt het normale tarief gerekend.
– Binnen 7 dagen na facturering volgt de betaling.

Geen contracten met zorgverzekeraars

Om mijn zelfstandigheid te bewaren en de kwaliteit die ik bied te bewaken, heb ik geen contracten met zorgverzekeraars. Dit voorkomt dat ik volgens protocollen van zorgverzekeraars dien te werken en zorgt dat ik vrij ben mijn specialisatie in natuurdiëtetiek uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk vrijheid wordt behouden in úw behandeling.

Geen verwijsbrief nodig 

Voor 2019 is er 3 uur aan dieetadvisering opgenomen in het basispakket. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullend pakket, kunt u mogelijk extra uren dieetadvies vergoed krijgen.

Sinds augustus 2011 heeft u geen verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig. De diëtist is ‘direct toegankelijk’. Toch kan het zo zijn dat uw zorgverzekeraar bepaalde voorwaarden stelt, voordat u in aanmerking komt voor vergoeding van dieet- en voedingsadviezen ter voorkoming van gezondheidsproblemen of ter verbetering van uw algehele conditie.

Teamwerk 

We werken samen als een team en zijn van elkaar afhankelijk voor het slagen van de behandeling.
Uw inzet helpt mij, u te helpen. Een individueel voedingsadvies opstellen is een puzzel dat vraagt om de nodige tijd en geduld van ons beiden. De voortgang kan tussentijds aanpassingen nodig hebben, om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Ik ben lid van beroepsverenigingen: